shaloti

למה טיגון פחות בריא מאפיה

הרבה אנשים אמרו לי שלטגן אוכל כמו שניצלים הרבה פחות בריא מאשר לאפות אותם בתנור. למה זה?

תחומים: אוכלנערך פעם אחת
אהבתי | לא אהבתי0

  1. הערה
2

2 תשובות

כששמן מתחמצן הוא פחות בריא.
מהירות תהליך החימצון נקבעת על ידי חשיפה של השמן לחמצן וחום.
ככל שהחום יותר גבוהה השמן יתחצן במהירות רבה יותר עם החמצן שבקרבתו.
דרך אגב, בגלל זה מומלץ לשמור שמן במקום חשוך וקריר.
מקווה שעזרתי

הפתרון | אהבתי | לא אהבתי1

  1. הערה

כל שמן שנעשה בתהליך של חימום, הוא שמן רווי ומחומצן. וכאמור אינו בריא כלל.

שמן שנעשה בכבישה קרה ומשתמשים בו בחימום של עד 30 מעלות בערך, הוא שמן בריא. 
כי בחום של 30 מעלות, האנזימים והויטמינים אינם נהרסים עדיין. 

כל שמן "מזוקק" ובצבע צהוב , הוא שמן שחומם ומזוקק לכן הוא עם שומן רווי, למרות שלפעמים כתוב עליו "ללא כולסטרול" וכולסטרול נמצא רק בשומן מן החי. לכן הוא שמן פחות טוב והוא גם נשרף מהר.
משתמשים בשמן מזוקק, כי הוא שמן זול.  לא מומלץ להשתמש בשמן מזסוקק, אפילו אם כתוב עליו "שמן זית". כי הוא שווה בערכו כשומן רווי כשמן סויה או קנולה.
לא משנה איך תשמרו על "שמן מזוכך", בכל מקרה הוא שמן מת. לעומת שמן בכבישה קרה הנמכר בבקבוקי זכוכית בצבע כהה בכדי לשמור על השמן בפני קרני ה-UV המקלקלות את השמן ומחמצנות אותו.

בכבוד רב
שלום הלוי. 

אהבתי | לא אהבתי1

  1. הערה

תשובה שלך


אנונימי?
have a question mark

לא מה שחיפשת? גלו עוד שאלות ותשובות בתחומים אוכל או באפשרותך לשאול שאלה

shaloti - הרשמה
* נשלח דברים חשובים כמו שחזור סיסמא לבקשתך
תאריך לידה
* התאריך לידה לא יוצג לאף אחד וישמש בעיקר לשחזור הסיסמא


זכר   נקבה
בלחיצה על כפתור ההרשמה הינך מסכים
פרטי הפרטיות שלנו.

יש לך משתמש? התחברות
shaloti - חיבור
שחכתי סיסמא
אין לך משתמש? הרשמה
shaloti - שחזור סיסמא